Wat is WordPress?

Wat is WordPress en hoe gebruik je een thema om voordelig van start te gaan? Als je nu al twee termen hebt gelezen die je niet helemaal kunt plaatsen gaan we je dat goed uitleggen. WordPress is een CMS, al is de kans groot dat ook dat je niet meteen wat zegt. Een thema is de basis voor het design, dat beschikbaar is om voordelig te starten.
Dus wil je een website laten maken? Dat kan helemaal op maat en volledig vanaf scratch. Dit kan zelfs in WordPress, al zijn er ook andere systemen beschikbaar. WordPress is echter ook goed geschikt om te starten vanuit een thema. De webdesigner heeft dan al een responsive webdesign voor handen, om dit vervolgens helemaal aan jouw wensen aan te passen.
Tip: wil je voor het eerst een website laten maken of ken je WordPress nog niet? We zetten een paar belangrijke termen op een rij:

 • WordPress: het CMS, dus het Content Management Systeem dat we hieronder uitleggen.
 • Thema: een basis voor het ontwerp, dat een webdesigner naar wens kan aanpassen.
 • Responsive webdesign: een ontwerp dat mee schaalt met het scherm van de gebruiker.
 • Hosting: wat is hosting van een website? Het is de online ruimte op een server.

CMS: Content Management Systeem

WordPress is een CMS. Het is een Content Management Systeem. Dit biedt je de mogelijkheid om de website te bouwen, te beheren en aan te passen. Dat kun je gewoon zelf, als je ook kunt werken met bijvoorbeeld Word en Excel of vergelijkbare programma’s.
Het voordeel van een CMS is dat je geen code nodig hebt om de website aan te maken of te beheren. Dus wil je teksten aanpassen, een afbeelding toevoegen of andere onderdelen aanpassen? De eenvoudige taken kun je gewoon zelf.
En kies je er toch voor om een bureau de website te laten beheren? Vanuit WordPress of een eigen CMS is dat een stuk makkelijker dan op de traditionele manier. Het voorkomt dat het steeds nodig is om de website opnieuw te uploaden. In plaats daarvan wordt de website gewoon online bewerkt, waardoor de nieuwe versie meteen live staat.

Wat zijn de voordelen?

Zowel WordPress als andere CMS-systemen bieden een aantal belangrijke voordelen. Niet voor niets maakt 1 op de 3 websites wereldwijd gebruik van WordPress. Het is een belangrijk aspect van een website, dankzij de volgende voordelen:

 • Zelf te beheren
  Je kunt een website in een CMS gewoon zelf beheren. Tenminste, als je dat wilt natuurlijk. Het webbureau kan dat ook voor je doen, als je daar liever niet zelf mee aan de slag gaat. Maar, wil je zelf teksten wijzigen of een afbeelding toevoegen? Je kunt dat relatief eenvoudig doen, waardoor de kans groot is dat je onderaan de streep minder kosten maakt.
 • Eenvoudig te updaten
  Zowel jij als het webbureau kunnen de website eenvoudig updaten. Met een up-to-date CMS profiteer je van de meest actuele functies. Bovendien verbetert het de beveiliging, door eventuele lekken te dichten. Zo weet je zeker dat je er voordelig, veilig en vlot gebruik van kunt maken.
 • Tal van thema’s beschikbaar
  Zowel voor WordPress als voor de andere systemen zijn tal van thema’s beschikbaar. Dat betekent dat je een specifieke basis voor het design kunt kiezen. Een webdesigner kan dit vervolgens verder naar wens aanpassen, voor een website die er zo uitziet zoals jij wilt.

Professionele mogelijkheden

Ondanks de eenvoud die WordPress voor een website biedt heb je daarmee allerlei professionele mogelijkheden. Dus wil je zorgen voor een overzicht met prachtige foto’s, ga je voor een handige module om aanvragen te doen? Of wil je bezoekers via een pop-up wijzen op jouw gratis e-book? Het zijn allemaal mogelijkheden binnen WordPress of een vergelijkbaar CMS. Dat betekent dat je er in principe alles mee kunt doen, zoals je misschien hebt gezien op andere websites.
WordPress websites hoeven niet veel te kosten, terwijl ze aan de andere kant allerlei mogelijkheden bieden. Dus geef je een webbureau aan waar je naar op zoek bent? Je ontvangt een vrijblijvende offerte op basis van die mogelijkheden en professionele opties. Dankzij WordPress is een groot deel van de ontwikkeling alvast gedaan. De webdesigner kan verder bouwen op basis van wat er al beschikbaar is.

Wat is WordPress?

Dus, benieuwd wat WordPress is? Het is een CMS dat voorkomt dat de website helemaal vanaf de grond moet worden opgebouwd. Dus vind je een webdesign duur en wil je webbureaus vergelijken? Het is een goed idee om goed te kijken naar WordPress of een ander CMS. De kans is groot dat je daarmee aanzienlijk op de kosten bespaart. Je bent voordeliger uit, terwijl je de website precies zo kunt laten maken zoals je voor ogen hebt.

Benieuwd naar WordPress en of dat geschikt voor jullie bedrijf is? Vraag gratis en vrijblijvend 3 offertes aan!

De beste service van Nederland!

Vind direct de beste deal.

 • Ontvang gratis & vrijblijvend 3 offertes
 • Meer dan 15,000 matches
 • Leveranciers door geheel Nederland
 • Meer dan 100 gescreende partners

Wat onze klanten over ons zeggen

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
4.6 | 1242 reviews.

1
2

Neem contact met ons op

null + null =