Waarop letten bij de vergelijking van een warmtepomp?

Waarop moet je letten bij de vergelijking van een warmtepomp? Als je zo’n investering wilt doen wil je natuurlijk zeker weten dat je het goed doet.
Hoe weet je zeker dat je niet te veel betaalt en wat bepaalt of de warmtepomp goed werkt? Wij helpen je een goede keuze te maken uit het beschikbare aanbod. Je kunt letten op bijvoorbeeld het geluid en het rendement. Aan de hand daarvan maak je een goede keuze voor een pomp die jaren meegaat en je zoveel mogelijk zal opleveren.

3 eigenschappen om op te letten:

Als je benieuwd bent waarop te letten bij de vergelijking van een warmtepomp gaat het om drie eigenschappen:

  • Kosten
  • Geluid
  • Rendement

1. Kosten

Je kijkt natuurlijk kritisch naar de kosten van een warmtepomp. Je zal een behoorlijke investering moeten doen om er gebruik van te maken. Zelfs als je de rest van jouw huis al hebt aangepast blijft de pomp een flinke uitgave.
Een hybride warmtepomp kost volgens Milieu Centraal gemiddeld €4.000. Dat is inclusief de installatie van de pomp, maar nog zonder de cv-ketel die je er ook bij nodig hebt.
Kies je voor een all electric warmtepomp? Met €6.500 tot €8.500 is dat een duurdere keuze. Bovendien kan dit oplopen tot het dubbele bedrag, afhankelijk van het model en de capaciteit.

2. Geluid

De meeste warmtepompen hebben een buitenunit met een ventilator. Die maakt geluid als het apparaat aanstaat. Kijk goed naar het geluidsniveau. Houd er rekening mee dat de all electric warmtepomp meer geluid maakt, omdat de hybride pomp alleen draait als je het huis ermee wilt verwarmen. Het andere model draait ook om bijvoorbeeld het kraanwater warm te houden.

3. Rendement

Kijk ten derde goed naar het rendement van een warmtepomp. Uit berekeningen van Milieu Centraal blijkt dat je jaarlijks zo’n €200 op de energierekening bespaart. Het gaat om een hybride pomp. Als je kiest voor een all electric pomp bespaar je zo’n €300 per jaar. Dat is mooi meegenomen, al zal je er de investering over het algemeen niet mee terugverdienen.

Subsidie op een warmtepomp

De landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie) vormt de belangrijkste subsidie voor warmtepompen. Je krijgt tot enkele duizenden euro’s subsidie, waardoor je onderaan de streep een stuk goedkoper uit bent.

Waarop letten bij vergelijking warmtepomp?

Dus wil je een warmtepomp kopen en ben je benieuwd waarop te letten? Gebruik de handige tips hierboven, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Benieuwd naar de keuze voor de beste warmtepomp? Vraag gratis en vrijblijvend 3 offertes aan!

De beste service van Nederland!

Vind direct de beste deal.

  • Ontvang gratis & vrijblijvend 3 offertes
  • Meer dan 15,000 matches
  • Leveranciers door geheel Nederland
  • Meer dan 100 gescreende partners

Wat onze klanten over ons zeggen

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
4.6 | 1242 reviews.

1
2

Neem contact met ons op

null + null =