Uitvaart laten organiseren: 7 dingen die professionals niet over het hoofd zien

Wilt u een uitvaart laten organiseren? U herkent de professional aan aandacht voor wat er allemaal belangrijk is. Het zijn zaken die u zelf misschien over het hoofd zal zien, omdat het lastig genoeg is om uw aandacht erbij te houden.
U wilt de uitvaart laten organiseren, zodat u emotioneel afscheid kunt nemen van de dierbare die u bent verloren. Met aandacht voor 7 punten die een professional niet vergeet weet u zeker dat u daarin een goede keuze maakt.

Ceremonie, condoleance en een borrel

1: Natuurlijk zal de professional u helpen om de afscheidsceremonie te organiseren. Het is voor veel mensen het belangrijkste deel van de uitvaart, omdat het gaat om het officiële gedeelte. Wat u misschien niet weet is dat er van alles mogelijk is, iets waar de professional u op kan wijzen.
2: Daarnaast zal de professional u aangeven dat de condoleance niet de vaste vorm hoeft te hebben die u misschien kent. Zie u het niet zitten om met de familie op een rij te staan en iedereen langs te laten lopen? Vraag om andere vormen, waar een goede specialist u meer over kan vertellen.
3: Op die manier zal ook de koffie met cake geen verplichting meer blijken. Was de dierbare die u hebt verloren meer de persoon voor een borrel, voor een high-tea of een ander moment op de dag? Professionals hebben het allemaal al een keer voorbij zien komen, dus kunnen u er goed over adviseren.

Bloemen, muziek, toespraak en de kinderen

Andere belangrijke punten zijn:

 • 4: bloemen
  Bloemen lijken heel vanzelfsprekend tijdens een uitvaart. Toch zijn ze natuurlijk niet verplicht. Dus zoekt u een alternatief? De professional zal u eraan herinneren. En een alternatief zoeken als uw dierbare niet bepaald fan was van boeketten.
 • 5: muziek
  Muziek speelt tijdens veel uitvaarten een belangrijke rol. Daarbij gaat het om de keuze voor de artiest en het nummer, net als voor het moment waarop u dit laat horen. Een professional kan u daarbij helpen, ook als u zelf niet goed weet welke muziek u moet kiezen.
 • 6: toespraak
  Professionals geven u aan op welke momenten het gebruikelijk is om een toespraak te geven. Of ze helpen u zelfs om meerdere mensen even aan het woord te laten, als jullie graag iets willen zeggen over de dierbare die jullie zijn verloren.
 • 7: kinderen
  Wilt u een uitvaart laten organiseren, mét een rol voor de (klein)kinderen? Vraag naar de mogelijkheden en laat ze deel uitmaken van de begrafenis of crematie.

Uitvaart laten organiseren

Wilt u een uitvaart laten organiseren? Ontdek wat dat kost en wat u allemaal kunt laten regelen. Dat voorkomt dat u er zelf intensief mee aan de slag moet. In plaats daarvan kunt u zich richten op het emotionele verlies dat u moet verwerken, voordat u weer aan de praktische zaken kunt denken.

Benieuwd naar het laten organiseren van een uitvaart? Vraag gratis en vrijblijvend 3 offertes aan!

De beste service van Nederland!

Vind direct de beste deal.

 • Ontvang gratis & vrijblijvend 3 offertes
 • Meer dan 15,000 matches
 • Leveranciers door geheel Nederland
 • Meer dan 100 gescreende partners

Wat onze klanten over ons zeggen

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
4.6 | 1242 reviews.

1
2

Neem contact met ons op

null + null =