Payrolling: 5 voordelen die je graag eerder had ontdekt

Payrolling biedt allerlei voordelen. Veel organisaties hadden die graag eerder ontdekt, als ze er eenmaal gebruik van maken. Zodra je ontdekt wat payroll is en hoe je het kunt inzetten is de kans groot dat je daarna niet meer anders wilt.
Wij zetten 5 voordelen voor je op een rij. Daarvan gelden er in de basis 3 voor de werk- of opdrachtgever en 2 voor de werknemer. De beide partijen profiteren namelijk van payrolling, terwijl de kosten niet hoger hoeven te zijn dan zonder deze inzet.

Voordelen voor opdrachtgevers

Benieuwd waar je als werkgever of opdrachtgever van profiteert als je kiest voor payrolling? We zetten ze voor je op een rij:

 • Geen onnodige administratie
  Met payrolling voorkom je onnodig administratie. Je maakt gebruik van een bedrijf voor payrolling. Die organisatie heeft slimme systemen voor de personeels- en salarisadministratie. Dat voorkomt dat je die administraties zelf moet doen en daarvoor ingewikkelde systemen moet inrichten. In plaats daarvan profiteer je van de specialisatie die anderen daarvan hebben gemaakt.
 • Minder werkgeversrisico’s
  Je loopt als opdracht- of werkgever een aantal risico’s. Het gaat bijvoorbeeld om doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, net als een ontslagvergoeding als je iemand niet langer in dienst wilt of kunt houden. Die risico’s neemt het payrolling bedrijf over, waardoor je daar als werkgever geen omkijken meer naar hebt.
 • Ultieme flexibiliteit
  Ten slotte profiteer je als werkgever dankzij payrolling van ultieme flexibiliteit. Je kunt afscheid nemen van een medewerker wanneer je wilt, zonder dat je vastzit aan een bepaalde contracttermijn. Je kunt gewoon de payrollovereenkomst beëindigen.

Voordelen voor werknemers

Ook werknemers profiteren van voordelen:

 • Tijdige en correcte betaling
  Een werknemer weet dankzij payrolling zeker dat de betaling van het loon correct en op tijd plaatsvindt. De geautomatiseerde systemen voorkomen eventuele fouten. Een bedrijf dat hier heel de dag mee bezig is verzorgt de betalingen, waardoor dit in ieder geval niet meer misgaat.
 • Maximale zekerheid
  Bovendien heeft een medewerker de zekerheid tot doorbetaling, ook bij ziekte, vakantiedagen en voor de collectieve verzekeringen. Die mate van zekerheid kost bovendien niets extra’s, omdat het loon gewoon gelijk is aan dat van medewerkers die direct in dienst zouden zijn.

Payrolling: de voordelen

De voordelen van payrolling bedrijven worden het best duidelijk door er een offerte aan te vragen. Ontdek op die manier wat het ‘kost’ om er gebruik van te maken. En houd er ondertussen rekening mee wat dit in de praktijk zal opleveren. Dankzij payroll profiteert zowel de werkgever als de werknemer van een aantal belangrijke voordelen. Het is wat dat betreft niet vreemd dat steeds meer organisaties hier graag gebruik van maken.

Meer weten over de voordelen van payrolling? Vraag gratis en vrijblijvend 3 offertes aan!

De beste service van Nederland!

Vind direct de beste deal.

 • Ontvang gratis & vrijblijvend 3 offertes
 • Meer dan 15,000 matches
 • Leveranciers door geheel Nederland
 • Meer dan 100 gescreende partners

Wat onze klanten over ons zeggen

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
4.6 | 1242 reviews.

1
2

Neem contact met ons op

null + null =