Zonnepanelen plaatsen: waar moet je op letten?

Je wilt zonnepanelen laten plaatsen: waar moet je op letten om dat goed te doen? Het rendement van de panelen is natuurlijk heel belangrijk. Hoe meer elektriciteit ze opwekken uit zonlicht, des te meer opbrengst jij hebt. En dus des te korter de tijd die je nodig hebt om de investering terug te verdienen.
Toch is dat niet alleen om op te letten als je een of meerdere offertes aanvraagt. Wij leggen je uit waarop te letten als je zonnepanelen wilt laten plaatsen. Voorkom op die manier dat je voor verrassingen komt te staan.

Waarop letten? 3 handige tips

Benieuwd waarop anderen op letten als ze zonnepanelen laten plaatsen? We zetten 3 handige tips voor je op een rij:

 • Prestaties bij hoge temperaturen Hoe presteren de zonnepanelen bij hoge temperaturen? Met name als de zon in de zomer flink schijnt wordt het warm op het dak. Die warmte is slecht nieuws voor zonnepanelen, waardoor sommige panelen niet meer zoveel energie opwekken. Bekijk vooraf de prestaties bij hoge temperaturen. Op die manier weet je zeker dat een volledige dag in de zomer zoveel mogelijk rendement op zal leveren.
 • Omvormer, bekabeling en meterkast
  De zonnepanelen werken alleen als je daar ook een omvormer bij hebt, net als de juiste bekabeling en een aansluiting in de meterkast. Hoe kom je vanaf het dak tot aan de meterkast? En welke omvormer wordt er aangesloten? Kijk goed naar die elementen in de offerte. Zo weet je zeker dat er een goede installatie plaatsvindt, waarmee je kunt rekenen op een goed rendement.
 • Beoordeel de installateur
  Kijk ten slotte goed naar de installateur zelf. Hoe zijn de beoordelingen daarvan? Vraag meerdere offertes aan en vergelijk de verschillende specialisten die je ermee van dienst kunnen zijn. Zo weet je zeker dat je iemand kiest met de ervaring en expertise die je nodig hebt om dit goed te laten regelen.

Het zijn een paar aspecten die belangrijk zijn om zonnepanelen te laten plaatsen. En wil je weten waarop nog meer te letten? De panelen zijn er voor op het dak en ‘in’ het dak. Bovendien heb je de keuze uit blauwe en bijvoorbeeld zwarte panelen, beiden met hun eigen technologie en rendement. Vergelijk de offertes, zodat je hier goed rekening mee kunt houden.

Zonnepanelen plaatsen: waarop letten?

Wil je zonnepanelen laten plaatsen en ben je benieuwd waarop te letten? Vraag een offerte aan, waarin je precies terugleest wat de installateur voor je zal doen. Op die manier kom je goed op de hoogte van de mogelijkheden en hoe je ervoor zorgt dat je vanaf het dak zoveel mogelijk energie op zal wekken. Dat drukt de energierekening, waardoor de panelen zich vervolgens bovendien vanzelf terugverdienen.

Vragen over de keuze voor de beste warmtepomp voor jou? Vraag gratis en vrijblijvend 3 offertes aan!

De beste service van Nederland!

Vind direct de beste deal.

 • Ontvang gratis & vrijblijvend 3 offertes
 • Meer dan 15,000 matches
 • Leveranciers door geheel Nederland
 • Meer dan 100 gescreende partners

Wat onze klanten over ons zeggen

Onze klanten geven ons gemiddeld een:
4.6 | 1242 reviews.

1
2

Neem contact met ons op

null + null =